Апелативният спецсъд решава дали  кметът на столичния район Младост Десислава

...
Апелативният спецсъд решава дали  кметът на столичния район Младост Десислава
Коментари Харесай

Съдът решава ще остане ли Иванчева за постоянно в ареста

Апелативният спецсъд взема решение дали  кметът на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и предшественикът на Иванчева на поста Петко Дюлгеров да останат в ареста. Миналата седмица съдът ги остави в ареста.

И ванчева, Петрова и Дюлгеров бяха арестувани предходната седмица при акция на спеспрокуратурата и новата комисия за битка с корупцията. На Иванчева е повдигнато обвиняване за рушвет в изключително огромни размери , а другите двама са посочени за нейни помагачи.

Според изнесените от проверяващите данни от бизнесмен е бил пожелан рушвет от 500 000 евро, а първата част от сумата - 70 000 евро, била дадена предходната седмица.



След това Иванчева и Петрова бяха а рестувани в при зрелищна акция , а прокуратурата уточни, че в колата, в която двете пътували, са открити 56 000 евро белязани пари.
Останалите били у Дюлгеров, който също бе арестуван.

От обвиняването са безапелационни, че разполагат с задоволително доказателства против кметицата на " Младост " , а шефът на спецпрокуратура та Иван Гешев сподели, че са употребявани специфични разследващи средства и о писа записи по случая като " фантазията на всеки прокурор ".

От своя страна Иванчева твърди,че е станала жертва на скрит план, а отбраната й оспори обществено изказвания на обвиняването.

При ареста И ванчева заставам с часове в белезници на обществено място в центъра на София и това породи остри реакции. От прокуратурата обясниха, че това се налагало поради законови разпореждания.

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че при ареста на кметицата законът е спазен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР